Mathieu & Guillaume op Beleuvenissen 2013

Hey Lezertjes,

Net een vermoeiende maar mega toffe dag er op zitten. Nog is even een mega fijne 60 jaar getrouwd S. & J! Hier heb ik dus bewondering voor. 60 jaar getrouwd en nog altijd samen!

Toch heb ik nog eventjes tijd gevonden om de foto’s van Beleuvenisssen 2013 dag 4 te selecteren.

De foto’s van Mathieu & Guillaume zijn zelfs volledig af geraakt.

Mathieu (’85) en Guillaume (’87) Engels zijn twee broers uit Antwerpen. Mathieu is leadzanger en gitarist, Guillaume zingt de tweede stem en speelt mondharmonica. Hun repertoire bestaat uit eigen materiaal, van stille Nederlandstalige popsongs en kleinkunst tot moderne Franse chanson.

Het verhaal van Mathieu en Guillaume begint bij Mathieu. Als autodidact leert hij eerst zingen en gitaar spelen, dan pas lopen en fietsen. Jarenlang is hij frontman van verschillende bands in uiteenlopende genres. Pas later ontdekt hij de voorliefde voor Nederlandstalige muziek en start hij samen met zijn broer Guillaume en enkele muzikanten een akoestisch project waarmee ze covers en eigen werk brengen. Niet veel later gaat Mathieu studeren aan het Koningstheaterakademie van ’s-Hertogenbosch waar hij tot op vandaag cabaret volgt.

In 2009 biedt Maurice Engelen (Lords of Acid, Praha Khan) het duo een plaats aan op zijn muziekplatform Sonic Angel na hun deelname aan een talentenwedstrijd. Daar brengen ze hun debuutalbum Kleinste Sterren uit. In hetzelfde jaar slepen ze de publieksprijs van de kleinkunstcup Grensincidenten (NEKKA) in de wacht. De jaren die volgen staan ze op grote en kleine podia in Vlaanderen en Nederland.

In 2012 besluiten Mathieu en Guillaume om verder te gaan in eigen beheer. Kort daarna startten ze met hun eerste theatertour Rauw en Teder langs culturele centra in Vlaanderen (regie Walter Janssens: Manmanman, Schedelgeboorten, Vernieuwd Gents Volkstoneel, Kommil Foo…). In 2013 zijn ze wekelijks te zien met Het Laatste Woord, het afsluitend rubriekje van het televisieprogramma Iedereen Beroemd op één.

Mathieu & Guillaume

Alle foto’s vind je op mijn Flickr pagina.

Vele groetjes en nu wordt het tijd voor wat slaap,

Alexander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: