Trixie Whitley op M-IDZOMER

Hey lieve lezertjes,

Vanaf gisteren is M-IDZOMER begonnen. Wat zo leuk is aan het festival dat dit op een unieke locatie is te Leuven. Namelijk in het M-Museum, dit museum is echt wel de moeite waard om ook zo is te gaan bezichtigen. Zonder dat er echt iets speciaal te doen is.

Er zijn heel uitlopende onderwerpen op het festival. Zoals dans, woord, performance, comedy enz…

Gisteren was het o.a Trixie Whitley. Ze was heel zenuwachtig. Omdat ze sinds lang niet meer solo op het podium stond. Dit was echter voor niks nodig want het concert was echt wel goed.

Wat uitleg over Trixie Whitley van de site van M-IDZOMER geplukt:

Ze is de dochter van wijlen Chris Whitley. Toen ze één jaar oud was verhuisde ze vanuit Gent, België naar New York. Na de scheiding van haar ouders keerde ze op 11-jarige leeftijd samen met haar moeder terug naar Gent en leerde ze drummen. Op 17-jarige leeftijd keerde ze op haar eentje terug naar New York waar ze piano leerde spelen en begon op te treden met eigen nummers. In 2008 nam ze daar haar eerste EP, gecoproduceerd door Meshell Ndegeocello, op.

Momenteel is Whitley zangeres in de supergroep Black Dub, die in oktober 2009 werd opgericht door producer en muzikant Daniel Lanois, in samenwerking met Brian Blade & Daryl Johnson. In 2010 brachten ze hun eerste album uit onder de gelijknamige titel ‘Black Dub’.
Begin 2013 verscheen haar debuutsoloalbum ‘Fourth Corner’ op het BMI-label. Na amper één week kreeg ze in België een gouden plaat voor haar debuutalbum, waarna ze aan een tournee door Europa begon.

Trixie Whitley-4

Alle foto’s vind je op mijn Flickr pagina.

Natte, plakkerige, groetjes

Alexander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: