Modfest 2014 @ Muziekodroom Hasselt

Hey iedereen,

Een tijdje gelden ben ik naar Modfest 2014 geweest te Muziekodroom Hasselt.
Ben er niet super lang geweest maar het sfeertje en de muziek zat weer mega goed.
Ik was er aanwezig in opdracht van FrontView Magazine en uiteraard mezelf :-).

Ik heb van 2 live optredens mogen genieten, die van Kenji Minogue en Dopplereffekt.

Een woordje uitleg over de 2 bands van Wikipedia geplukt.

Kenji Minogue is een Belgische popgroep. De groep brengt electropop met kitsch, humor en absurde West-Vlaamse teksten. Kenji Minogue bestaat uit het zangduo Fanny Willen (pseudoniem van Emilie De Roo) en Conny Komen (Sarah Vandeursen) en drummer Mista Pig. De naam Kenji Minogue is een West-Vlaamse woordspeling (“ken jij me nog”), net als de artiestennamen Fanny Willen (“van niet willen”) en Conny Komen (“kon niet komen”).

Actrice Emilie De Roo en dj Sarah Vandeursen, onder meer actief bij studentenradio Urgent.fm, kwamen met elkaar in contact op de Gentse Feesten. Ze werkten samen in een act van de Gentse vzw Cirq, dat onder meer straattheateracts produceert, en besloten ook samen muziek te maken. Ze namen het nummer “Naam familienaam” op met drummer en producer Mista Pig, lieten een clip maken door bevriend kunstenaar Goran Grahovac en plaatsten het op YouTube, waar het uitgroeide tot een internet- en culthitje in het voorjaar van 2012. Ook opvolger “Danny” scoorde. Tom Van Der Borght ontwierp extravagante kostuums voor optredens en won voor de kostuums in de clip van “Danny” in 2012 in Parijs op het modefilmfestival ASVOFF (A Shaded View on Fashion Film) de prijs voor opkomend talent. De groep trad in mei 2012 voor het eerst op op het Kunstenfestivaldesarts, en daarna volgden ook korte optredens op de Gentse Feesten en Pukkelpop.

De groep bleef succes kennen in 2012 en 2013 met de volgende singles “Nomnom” en “Alwadamehetten”. In 2013 speelden ze op Theater Aan Zee en stonden ze op de Gentse Feesten op het hoofdpodium van Sint-Jacobs. De single “Alwadamehetten” haalde de hitlijst Urban 50 van Ultratop.[1] In het najaar van 2013 verscheen de groep op televisie in de programma’s Alles Goed op Focus-WTV en Café Corsari op de openbare zender één.

Eind 2013, net voor kerstavond, bracht de groep het nummer “Gazastrook” uit.

 

Dopplereffekt is een electroband uit Detroit. De groep verbergt zich in geheimzinnigheid. Er worden geen interviews gegeven en de groep treedt nauwelijks op. De leden dragen Duitstalige pseudoniemen, maar aangenomen wordt dat de band bestaat uit Gerald Donald, Kim Karli, Rudolf Ellis Klorzeiger en William Scott.

Dopplereffekt is sterk beïnvloed door Kraftwerk.

 

Dan uiteraard de foto’s van mijn Flickr pagina.

Kenji Minogue

Kenji Minogue

 

Dopplereffekt

Dopplereffekt

 

Groetjes, Alex

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: