Focus 8 foto lezing Werner van Steen.

Hey iedereen,

Nog even tijd voor een korte update.

In deze post had ik het over andere fotografen die ik niet bekeek als concurrentie maar eerder als grote leermeesters / leermeesteressen. Elk met hun eigen ding, specialiteit en wat hun onderscheidbaar maakt. Dus hoog tijd om nog eentje te bespreken.

Vrijdag was er weer een foto lezing georganiseerd door Focus 8. Deze keer was het de beurt aan Werner van Steen samen met zijn  levenslustige partner en reisgezel Marion Demanet. Ze zijn bekend door prachtige natuur en Wildlife foto’s.

Ondertussen heeft Werner Van Steen verschillende prijzen gewonnen als natuurfotograaf zoals GDT – Wildlife Photographer of the year 2011 en BBC Wildlife Photographer of the Year 2007.
Diverse gespecialiseerde tijdschriften publiceerden zijn foto’s, W.W.F. – België gebruikte zijn foto’s voor design-kalenders, nieuwjaarskaartjes,…

De foto’s waren stuk voor stuk adembenemend en zijn verhalen waren mega boeiend. Er was zelfs een primeur bij en dit waren de foto’s van hun vorige reis naar Mongolië waar ze de eagle-hunters zijn gaan fotograferen.

Wat ik vooral heb onthouden als je zo een type van fotografie wil gaan doen is:

  • Je niks op voorhand mag verwachten van een foto, dat je anders teleurgesteld bent. En het juiste ultieme moment (juiste lichtinval, perfecte weer, juiste moment) meestal dan toch niet komt. Door net zo weinig mogelijk te verwachten komt meestal toch alles goed. En geraak je niet teleurgesteld noch gefrustreerd.
  • Veel moet plannen zoals: stand zon, het weer constant in het oog houden.
  • Geduld, geduld en nog eens geduld moet hebben. Ook al zit je dagen vast in je tent mega hoog in een bergtop door het weer (sneeuwstormen met temperaturen tot -30 graden Celsius). Je toch de moed niet mag verliezen. Je moet blijven geduld hebben en er moet blijven in geloven. Dit loont achteraf zeker en vast de moeite. Je ook beter soms wat langer wacht tot alle belangrijke elementen, die je foto nog niet ietsje perfecter maken, aanwezig zijn.
  • Dat je soms echt gewoon puur geluk moet hebben.
  • Dat je nooit mag opgeven!

Even nog wat foto’s die mij aan spreken die gemaakt zijn door Werner van Steen. De foto’s die gebruikt in deze post zijn uiteraard met toestemming!

Laat je net zoals mij verwonderen door (zoals Werner het mooi vermeld op zijn site) de fascinerende pracht van de rijke maar erg kwetsbare wereld van fauna en flora.

beer zalm

De denk ik wel bekendste, toen zelfs nog analoog gemaakt. Dus onmogelijk met fotoshop getrukeerd. Het negatief heeft Werner zelfs laten zien in de voordracht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ga zeker even op hun site kijken voor nog meer ontelbare prachtige, fenomenale foto’s.

http://www.wernervansteen.be

 

Slaap zacht,

Alexander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: