Leuven Jazz 2016 – BRZZVLL & Submotion Orchestra – Het Depot Leuven 16/03/2016

Hey Iedereen,

Ik ben ondertussen eindelijk klaar met de foto’s van het vorige concert op zaterdag. Deze keer was het Leuven Jazz te Depot Leuven. AlexEyck Photography ging nog is op pad voor SnoozeControl. Ben op de dag geweest dat BRZZVLL en Submotion Orchestra speelde. Heb de laatste de groep al live gezien en was echt onder de indruk. Dus ik dacht wauw ik wil die wel voor de 2de keer zien. BRZZVLL was nog onbekend voor me maar ze zijn ook super goed.

Een beetje uitleg.

Leuven op een jazzy beat! Editie 4 van zaterdag 12 tot en met zondag 20 maart!
Zet je schrap voor een mix van internationale sterren, veel Belgisch talent en boeiende zijstapjes naar expo, film en literatuur.

‘Leuven Jazz’ is een organisatie van 30CC en Het Depot, in samenwerking met Afrika Filmfestival, Appeltuinjazz, At The Bebop, de Bib Leuven, Cinema ZED, Libertad, MijnLeuven, MuziekMozaïek, M – Museum Leuven, OPEK, Oratoriënhof, Radio Scorpio en STUK Café (Jazz op Zondag).
Het festival geniet de warme steun van Stella Artois, De Streekkrant, De Zondag en stad Leuven.

BRZZVLL

BRZZVLL lanceerde recent een nieuwe CD ‘First Let’s Dance’ met gastvocalist Amir Sulaiman. Een straffe opvolger voor de plaat ‘Engines’ met Anthony Joseph.

Voor dit concert keren ze terug naar de basis: de ruwe en spannende sound van een goed geoliede jazz-funk band. Ze maken het extra groovy door er een tweede drummer aan toe te voegen. Met deze instrumentale formule breken ze volledig los en voeren ze hun publiek mee in een soundscape die flirt met jazz, funk en futuristische klanken.

Submotion Orchestra

Submotion Orchestra zorgt voor een verse invulling van het begrip ‘live elektronica‘. Volgens smaakmaker Gilles Peterson klinkt de band rond sound designer Dom Howard als ‘The Cinematic Orchestra op dubstep’. De zes heren plus dame uit Leeds strooien inderdaad kwistig met dubstep, maar ook met soul, ambient elektronica, jazz en dub en creëren daarmee een uniek filmisch geluid. Bas, drums, keyboard, trompet en de beats van Howard (aka Ruckspin) als vruchtbare grond voor de fragiele stem van zangeres Ruby Woods.

Vriendelijk als ze zijn brengen ze trouwens ook hun nieuwste plaat ‘Colour Theory‘ mee: helemaal anders dan wat we gewoon zijn, maar tegelijkertijd ook zo eigen aan Submotion Orchestra!

(Bron : Het Depot Leuven)

Het volledige album vind je naar goede gewoonte terug in Flickr.

Slaap zacht!

Alex

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: